​Højvandssikring – undgå oversvømmelser

Er du interesseret i god sikring mod oversvømmelse? Hos DCC-Service kan vi hjælpe med at undgå oversvømmelse ved kraftige regnskyl. Vi mener, at en af de bedste måder er med et højvandslukke fra Kessel. Vi holder til i Søborg – tæt på Hellerup, Gentofte og Charlottenlund, men tilbyder også højvandssikring mange andre steder.

Se hvad der sker, når der er skybrud:

Opstemning eller opstuvning i hovedkloaksystemet kan optræde, hvis ledningssystemet for eksempel er underdimensioneret ved forstoppelse, pumpesvigt eller ved højvande i recipient. Dette kan være særligt slemt ved kraftige regnskyl, og for at undgå, at vandet trænger ind i kælderen gennem for eksempel gulvafløb, kan der monteres et højvandslukke.

Et højtvandslukke kræver tilsyn

Et højvandslukke kræver tilsyn. Derfor bør for eksempel mindre lyskasser ikke tilsluttes et højvandslukke. Da højvandssikring handler om sikkerhed for, at der ikke kommer vand ind igen, skal man gøre op med sig selv, om man ønsker et højvandslukke eller blot et tilbageløbsstop.

Vi tilbyder en serviceaftale, så du er sikker på, at det hele virker. Vi er Kessel-servicetekniker nr. 2012112703.

Forskel på højvandslukke og tilbageløbsstop

Et højvandslukke er en anordning, der kan lukkes både manuelt og automatisk, så der ikke kan strømme vand ind i afløbsinstallationen eller i bygningen bag højvandslukket.

Vi vil meget gerne slå fast, at der er meget stor forskel på et højvandslukke og et tilbageløbsstop. Højvandslukket skal, ifølge DS432, være godkendt til henholdsvist fækalieholdigt eller ikke-fækalieholdigt spildevand. Højvandslukket skal samtidigt være forsynet med mindst to uafhængige lukkeanordninger, hvoraf den ene lukkeanordning, som ikke er en pumpe, skal kunne lukkes manuelt og fastholdes i lukket stilling.

  • Stående ledninger (faldstammer) skal tilsluttes efter højvandslukket
  • Et højvandslukke vil aldrig kunne opnå officiel godkendelse til brug ved fækalieholdigt spildevand, for eksempel fra et kælder-WC
  • Et højvandslukke til spildevand kan være VA-godkendt og skal være CE-mærket

Ikke VA-godkendte højvandslukkere, for eksempel TH-ventil er ulovlig i Danmark.

Det er kun den del af afløbsinstallationen, der er udsat for risiko for oversvømmelse, der må tilsluttes et højvandslukke. Der må ikke tilføres regnvand bag et højvandslukke.

Hvis der er monteret flere gulvafløb til et højvandslukke, skal man være opmærksom på, at der ikke under brug sker oversvømmelse fra et rum til et andet gennem ledningen. Eventuelt bør et højvandslukke kun lukke for afløb i samme rum.

Ring og hør mere om højvandssikring

Ønsker du at høre mere om højvandssikring eller få et uforpligtende tilbud? Vi informerer gerne om muligheder og priser. Har du spørgsmål til nogle af vores andre ydelser inden for kloakarbejde, står vi også til rådighed. Kontakt os allerede i dag.

​​

Vores kunder vælger os fordi:​

Høj kvalitet til gode priser​

​Tryg og personlige service

​Stor erfaring i branchen

Du kan få dit gratis tilbud online. Let og hurtigt! Kontakt os i dag!

DCC-SERVICE ApS​

Gladsaxevej 87

2860 Søborg

CVR.: 29631689​

Telefon: 26 13 54 21

E-mail: dc@dcc-service.dk